Houben duurzame renovatie maakt écht werk van duurzaamheid

Familiebedrijf Houben duurzame renovatie wist al in 2019 samen met Zuid-Limburg Bereikbaar in korte tijd enorme stappen te zetten met het verminderen en verduurzamen van hun logistiek en rijbewegingen van hun monteurs. Algemeen directeur Bianca Houben: “Terwijl het bedrijf groeide, zorgden we met dezelfde klantvriendelijkheid en service, die klanten van ons gewend zijn, voor een afname van 1.590 afgelegde kilometers per dag.”

Maar het bedrijf wilde meer. Met de blik op een duurzame toekomst zette het bedrijf de afgelopen jaren nog meer stappen in het verduurzamen van hun bedrijfsvoering. Bianca Houben: “We lieten de EV & Laadinfra scan uitvoeren door FIER Automotive. Met de scan kregen we inzicht of elektrisch rijden voor onze bedrijfssituatie mogelijk was en welke auto’s van ons wagenpark vervangen kunnen worden door elektrische varianten. Daaruit bleek in euro’s en CO₂-uitstoot hoe de investeringen zich terugbetalen.”

Eerste elektrische bestelbus

Voor Houben duurzame renovatie bleek uit de EV & Laadinfra scan dat ruim 44% van de voertuigen vervangen kan worden. Dit is praktisch haalbaar, schoner en goedkoper dan de huidige dieselvoertuigen. Bianca: “De eerste elektrische bestelbus gaan we binnenkort aanschaffen en naar verwachting volgen er snel meer!”

CO2-reductie van 75 ton

Naast het verduurzamen van hun rijdende vloot stapten ze bij Houben duurzame renovatie over op het gebruik van duurzame biobrandstoffen voor hun wagenpark. “Met het gebruik van de duurzame bio brandstof HVO zijn wij in staat om tot wel 90% CO2 reductie te realiseren in ons wagenpark. Ook hebben we alle verlichting in ons bedrijfspand vervangen door LED en overwegen we zonnepanelen op het dak van ons pand om onze elektrische voertuigen mee op te laden. Met alle aanpassingen realiseren we nu al een CO2-reductie van 75 ton per jaar.”

Verantwoordelijk

Met al deze aanpassingen bereidt Houben duurzame renovatie zich optimaal voor op een duurzame toekomst. “We willen een waardevolle bijdrage leveren aan een schoner milieu en leefomgeving. Als echt familiebedrijf zijn wij betrokken in wat om ons heen gebeurt. Met het nemen van duurzame stappen in onze bedrijfsvoering nemen we onze verantwoordelijk voor de wereld om ons heen. Iets wat onze klanten weten te waarderen.”